Активісти заявляють, що на землях Міністерства внутрішніх справ ведуться незаконні будівництва, і якщо їх не зупинити, ми ризикуємо отримати будівельну піраміду на кшталт “Укрбуду” з недобудовами та обдуреними інвесторами.

Відео дня

Про це розповіли активісти, які вийшли на акцію протесту під будівлю Державного бюро розслідувань.

Протестувальники тримали плакати “Обережно - шахраї”, “Нам достатньо “Укрбуду” “Будівельні афери - будемо чекати чи діяти?” та інші.

За словами активістів, один з таких об’єктів - ЖК CITY HUB, котрий будівельна компанія "Інтергал-Буд" незаконно будує у Солом’янському районі Києва під виглядом реконструкції гуртожитків Національної академії внутрішніх справ. Мова про земельну ділянку площею 1,6 га за адресою вул. Кудряшова 8-10. Її цільове призначення, згідно з розпорядженням КМДА - для обслуговування та експлуатації навчальних корпусів та гуртожитку.

“За адресою Кудряшова, 8-10, відбувається правопорушення з точки зору містобудування. Не може під виглядом реконструкції будуватися абсолютно нове житло”, - пояснив голова ГО "Твердиня" Юрій Федоренко.

Містобудівні умови та обмеження також видані під реконструкцію гуртожитків, як і дозвіл на будівельні роботи. Проте “Інтергал-Буд”, який мав провести реконструкцію, кажуть активісти, натомість вирішив знести старі будівлі й вигнати тут дві багатоповерхівки. Ба більше - не маючи на це жодного права та документів, забудовник вже продає квартири у майбутньому ЖК.

Активісти розповідають, що це - не єдиний випадок. Також, заявляють вони, на землях МВС наразі будують в Івано-Франківську.

“Ми вимагаємо від ДБР почати діяти. Адже те свавілля, яке відбувається на території Академії внутрішніх справ, а саме - розбазарювання земель - це нищення державного майна. Віддають цю землю під забудову багатоквартирними ЖК. Так роблять на Кудряшова 8-10, в Івано-Франківську”, - розповів голова ГО «Стоп свавіллю» Сергій Северин.

Протестувальники впевнені: якщо й далі ігнорувати те, що коїться із забудовою ЖК на землях МВС, невдовзі ми отримаємо другий “Укрбуд”, котрий активно будував на землях Міноборони й зрештою залишив без житла 13 тис. сімей. Тому активісти вимагають в рамках кримінального провадження накласти арешт на земельні ділянки та зупинити проведення будівельних робіт, яке ведеться з грубими порушеннями містобудівного законодавства.

“Сьогодні ми прийшли до ДБР для того, щоб те кримінальне провадження, яке вже відкрите, доповнити і вказати на всі обставини порушення містобудівного законодавства. До заяви ми додаємо вимогу щодо накладення арешту на цю земельну ділянку із забороною вчинення будь-яких дій. Бо зараз квартири за цією адресою вже продаються, і в результаті буде ошукано сотні людей”, - констатував Юрій Федоренко.