Арестовичу розповіла касирка про "російськомовний" Київ / скріншот

Екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович втрапив у черговий скандал через "інсайд" касирки з приводу "російськомовного" Києва.

Йдеться про історію, якою Арестович поділився під час розмови з українським журналістом Василем Головановим. Він заявив, що після початку повномасштабної війни столиця ще більше "заговорила" російською.

"Київ - російськомовне місто. Ну скільки можна виступати проти реальності", - сказав Арестович.

Як аргумент він навів статистику своєї знайомої касирки, яка провела експеримент та підрахувала, що на кожну сотню покупців припадає по 86 людей, які говорять російською й лише 14 звертаються до неї українською. 

Також він заявив, що за жорстку дискримінацію російськомовних громадян України, послідує сильний "відкат" й що для Заходу мовна суперечка, яка існує в нашому суспільстві, сприймається як дикість. 

У Львові сталася бійка через мовне питання

Нагадаємо, що "мовна тема" - чутливе питання для українського суспільства. Так історично склалося, що до початку повномасштабної війни багато українців спілкувалися мовою агресора. Тепер суспільство поступово намагається перейти на єдину державну мову - українська, однак деякі громадяни болісно реагують на російську мову, враховуючи війну та трагедії, які щодня відбуваються в Україні через росіян. 

Так, нещодавно чимала бійка трапилася у Львові. Там літній чоловік вилаяв приїжджих дівчат з Дніпра та "послав їх" через російську мову. Їхня сварка завершилася бійкою. 

Вас також можуть зацікавити новини: