В усіх регіонах понад 50% опитаних не знають про цей захід / фото apostrophe.ua

Половина українців не знають про акцію "Безсмертний полк", яку щороку 9 травня проводять проросійські партії і політики.

Як передає кореспондент УНІАН, про це аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов повідомив під час онлайн-конференції, представляючи результати відповідного соціологічного опитування.

Читайте такожБільшість українців не довіряють парламенту, уряду, правоохоронцям, МОЗ і Нацбанку - опитуванняЗа його словами, як показали результати дослідження, більшість українців (51%) не знають про масові заходи під назвою "Безсмертний полк", які проводяться 9 травня.

Відео дня

Крім того, ще 12% респондентів знають про ці заходи, але ставляться до них негативно, знають та позитивно ставляться до них 18% опитаних, а нейтрально - 12%.

Дані опитування свідчать, в усіх регіонах понад 50% опитаних не знають про цей захід, окрім східних областей, де обізнаність дещо вища (нічого не знають 33%).

На сході також більше і позитивних ставлень – 32% проти 25% на півдні, 15% у центрі та 9% на заході.

Загальнонаціональне дослідження проводили Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київський міжнародний інститут соціології з 17 по 22 квітня в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дослідження проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Раніше УНІАН повідомляв, що більшість українців проти участі українських політиків у святкуванні Дня перемоги в Москві.