Українці розповіли, чи очікують новорічного звернення Зеленського / скріншот

Більше половини громадян хочуть у новорічну ніч почути привітання президента України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із Київським міжнародним інститутом соціології.

Читайте такожКапелюх повернувся: на Софійській площі в Києві встановили скандальну прикрасу з ялинки (фото)

Відео дня

Якби у громадян був вибір, чиє привітання дивитися у новорічну ніч, більшість із них (54 %) все-таки обрала б виступ президента України. Водночас 10 % хотіли б почути теплі слова від лідера, якому довіряють, і так само 10 % – привітання від улюбленого артиста чи артистки.

При цьому більше опитаних хотіли б почути привітання головного санітарного лікаря України (2 %), а не привітання президента держави-агресора Росії (1,5 %). 16 % взагалі не хотіли б бачити по телевізору жодного привітання.

За даними опитування, 69 % українців знають традиційні українські колядки та щедрівки. Так, 36 % респондентів заявили, що знають не менше трьох колядок і щедрівок, ще 32,5 % – знають хоча б одну з них. 18 % опитаних заявили, що чули і люблять слухати колядки та щедрівки, але не змогли їх пригадати. А 5 % хоч і не знають, але хотіли б їх вивчити. Не цікавлять колядки і щедрівки лише 8 % учасників соціологічного дослідження.

Крім того, відповідаючи на запитання, хто з українських виконавців чи гуртів найкраще заспівав би «Щедрика», то першу сходинку з майже однаковим результатом посіли Тіна Кароль та Дзідзьо (19 %), далі за ними йдутьОлександр Пономарьов (10,5 %), Джамала, Настя Каменських та Оля Полякова (всі по 8 %).

Про опитування 

  • Опитування проводилось з 5 по 13 грудня в усіх регіонах України, окрім окупованого Криму та частини Донбасу.
  • Похибка вибірки не перевищує 3,3%.