За словами архітектора, вибір сталі пояснюється й тим, що Маріуполь є своєрідною Меккою виробництва сталі / фото thearchitect.pro

Будівля першого недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест політехніка" в Маріуполі, старт будівництва якого запланований на цей рік, стане хорошим прикладом потенціалу сталі та її величі.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів нідерландський архітектор проекту, директор компанії MADMA urbanism+landscape та архітектурного бюро MASA architects, що працюють над проектами по всьому світу, Хірокі Мацуура.

"Багато хто не віддає належне суворій красі сталі, яку часто можна спостерігати тільки на заводі, де вона виробляється. Я відвідував металургійний завод "Метінвесту" в Маріуполі та залишився в повному захваті. І в проекті будівлі університету я хотів показати цю сувору красу. Я сподіваюся, що ця будівля буде хорошим прикладом потенціалу сталі, її величі", - сказав він.

Відео дня

Зокрема, Мацуура назвав головні переваги цього матеріалу в порівнянні з іншими будматеріалами.

"Це дуже стійкий матеріал, який на сто відсотків переробляється. Іншою особливістю сталі, в порівнянні з бетоном або деревиною, є можливість подовжувати простір з її допомогою. Цей матеріал, якщо так можна сказати, найкраще чинить опір гравітації", - розповів архітектор.

Крім цього, Мацуура підкреслив, що вибір сталі пояснюється й тим, що Маріуполь є своєрідною Меккою виробництва сталі, що потрібно показати й в архітектурі будівлі університету.

Як повідомляв УНІАН, перший недержавний Гірничо-металургійний університет, заснований групою "Метінвест", відкриється в Маріуполі. Це буде ВНЗ з професійним викладацьким складом, сучасними освітніми програмами та технологіями, дипломами держзразка.

Будівництво планується на околиці міського саду Маріуполя, територію якого реконструюють і зроблять більш зручною для містян.

Перший набір студентів в гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка" запланований на вересень 2022 року.