Кордон з РФ пропонують повністю закрити / фото УНІАН

Україна має закрити кордон з Росією й заборонити в'їзд звідти на свою територію через складну ситуацію з коронавірусом у цій країні.

Про це заявив голова Всеукраїнського респіраторного клубу, пульмонолог та кандидат медичних наук Євген Симонець в ефірі 24 каналу

Він пропонує на час карантину повністю закрити переїзди людей та перевезення будь-яким транспортом з РФ до України.

Відео дня

"Просто заборона на період червоної зони, бо це одна з країн з найбільшим ризиком на COVID-19. І це був би гарний і політичний "плювок", а також доцільно обґрунтований як певний запобіжник", - каже лікар.

Читайте також"Дайте доступ до вакцин": під російським посольством у Києві переселенці провели акцію протесту (фото, відео)

Напередодні секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував можливість введення візового режиму з Російською Федерацією. Зокрема, він вказав, що українські прикордонники й так не пускають деяких людей.

За його словами, щоб відповісти на питання про те треба чи ні вводити візовий режим, треба спочатку розуміти, що Україна від цього отримає.

Коронавірус у Росії - статистика

За минулу добу у РФ підтвердили ще понад 36 тисяч нових випадків хвороби. Загалом за весь час кількість росіян, які перехворіли на коронавірус, склала понад 8 мільйонів осіб, померли внаслідок неї 232,7 тисячі осіб.