Кирило Шевченко

Колишній президент федерації боксу Києва Кирило Шевченко фігурує у кримінальній справі про розкрадання, яку розслідує Державне бюро розслідувань.

Про це йдеться у копії листа слідчого ДБР, адресованому Федерації боксу Києва, повідомляють "Факти".

Відео дня
false

Зокрема, провадження за ч.2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) було відкрито 12 жовтня 2021 року. Санкція передбачає позбавлення волі строком від 3 до 6 років з конфіскацією майна. Як уточнюється, справа стосується витрачання Київською Федерацією бюджетних коштів на підтримку і розвиток спорту в 2018-2020 роках.

У листі слідчий просить відзвітувати про витрачання грошей до 15 липня. Однак, як стало відомо, Федерація вимогу проігнорувала.

У зазначений проміжок часу Київську Федерацію очолював Кирило Шевченко. Як повідомляло Hromadske.ua, у 2020 році він офіційно запросив до України двох громадян Російської Федерації нібито для працевлаштування тренерами до столичної Федерації боксу – Рустама Чичаєва та Валіда Айдамірова.

Як тоді встановили журналісти, жоден з них не пов'язаний з тренерською роботою або боксом як таким. На той момент Чичаєв, ймовірно, був співробітником спеціального загону СОБРа "Терек", який пов'язують з близьким другом Рамзана Кадирова силовиком Абузейдою Вісмурадовим. Валід Айдаміров був заступником начальника оперативно-розшукової частини міліції при МВС Чечні. Обох затримала Нацполіція і видворила з країни.