В Україні спостерігається дефіцит бензину / фото УНІАН

У мережі Інтернет з'явився новий вид шахрайства: аферисти пропонують клієнтам купити паливні карти та талони відомих мереж АЗС.

Про це повідомляє мережа автозаправних станцій "ОККО".

"В мережі Інтернет з’явився новий шахрайський сайт з продажу пального. Клієнтам аферисти пропонують купити паливні картки, талони та електронні паливні талони, зазначаючи, що вони будуть відображатись у мобільних додатках відомих АЗК України, серед яких і наша мережа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для більшої достовірності шахраї навіть пропонують заключити договір із зареєстрованою юридичною особою. В компанії звернули увагу, що такий документ не має юридичної сили, а згадана юридична особа жодним чином не співпрацює з компанією "ОККО".

Компанія застерігає своїх клієнтів від співпраці з шахраями, щоб не втратити свої кошти.

"Закликаємо усіх клієнтів мережі "ОККО" бути пильними і не переводити свої кошти на рахунки будь-яких неперевірених юридичних осіб і, особливо, на карткові рахунки невідомих осіб", - сказано в повідомленні.

Дефіцит палива в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Україні в останній тиждень квітня почався дефіцит пального на АЗС. На початок червня ситуація трохи покращилася, обмеження на відпуск палива пом'якшилися до 20-30 літрів в бак.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков прогнозує, що дефіцит пального в Україні зникне ближче до осені, коли будуть підписані довгострокові контракти з іноземними постачальниками.

Вас також можуть зацікавити новини: