Тетяна Плачкова / фото прес-служби

У Держбюджеті на 2022 рік мають бути збільшені видатки на забезпечення основних соціальних стандартів життя громадян України.

Про це в ефірі програми "Діалог з країною" на телеканалі Live заявила народний депутат від Опозиційної платформи - За життя Тетяна Плачкова.

Зокрема, вона зазначила, що в запропонованому урядом проекті держбюджету-2022 чимало значних витрат за напрямами, які складно назвати першочерговими. Водночас багато населених пунктів залишаються без належних умов життя і не мають можливості самостійно вирішити ці нагальні проблеми.

"2 млрд грн - на "Громадське телебачення", на 5,3 млн більше, ніж минулого року - мовному омбудсмену. І таких прикладів запланованих у проекті держбюджету-2022 видатків можна навести чимало. А де ж витрати на забезпечення основних соціальних стандартів життя людини? Скільки шкіл мають тільки вуличні туалети? Скільки населених пунктів не газифіковані та не мають централізованого водопостачання?", - зазначила політик.

Вона підкреслила, що готує пропозиції щодо змін до проекту держбюджету-2022 щодо збільшення фінансування на важливі для громад проекти і програми.

"Ці важливі напрямки держава повинна фінансувати в першу чергу, щоб у XXI столітті громадяни України нарешті перестали жити, як у середньовіччі. Тому наполягатиму на відповідних змінах до проекту головного фінансового документа країни. Головне, щоб до них прислухалися ті, у кого, як показує розроблений урядом держбюджет, зовсім інші пріоритети", - резюмувала Тетяна Плачкова.