Керівник ОЄОУ також привітав усіх з прийдешнім Днем незалежності Ізраїлю / jewishnews.com.ua

Сьогодні ввечері в Ізраїлі почнеться День пам'яті полеглих у війнах Ізраїлю і жертв терору, а після нього ізраїльтяни будуть відзначати День незалежності.

Напередодні двох важливих для ізраїльського народу днів Міхаель Ткач, керівник Об'єднаної єврейської общини України, випустив звернення, в якому пояснив зв'язок цих двох днів. Про це повідомляє JewishNews.

В 4-й і 5-й дні місяця Іяр у єврейського народу пройдуть одразу два важливі дні, які пов'язані між собою: Йом а-Зікарон і День незалежності Ізраїлю.

Відео дня

Читайте такожМіхаель Ткач привітав євреїв України зі святом Песах

В Йом а-Зікарон — День пам'яті загиблих у війнах Ізраїлю і терактах вшановують пам'ять тих солдат, які воювали у війнах за незалежність Держави Ізраїль, які загинули, захищаючи право Ізраїлю на існування.

"День Жалоби напередодні Дня незалежності нагадує про те, чим платить ізраїльське суспільство за свою незалежність — важливу річ для держави, на честь створення якої і встановлений День незалежності", - повідомив Міхаель Ткач.

Крім цього, керівник ОЄОУ також привітав усіх з прийдешнім Днем незалежності Ізраїлю: "5 Іяра Ізраїль відсвяткує вже 72-у річницю з дня свого створення в 5708 році. Ізраїль створювався видатними євреями, багато з яких — родом з України.

У цей день ми не тільки радіємо незалежності Ізраїлю, його успіхам у різних сферах і швидкості розвитку, але й продовжуємо пам'ятати про тих, завдяки кому існує Незалежна Держава Ізраїль.

Бажаю Ізраїлю ще довгих років процвітання і нових перемог".

Нагадаємо, що офіційні церемонії та заходи в День жалоби, а також в День незалежності в Ізраїлі пройдуть без публіки, але будуть транслюватися онлайн. Крім цього, 4 і 5 Іяра (28 та 29 квітня) будуть діяти більш суворі правила карантину в єврейській державі.