Кабмін підготував законопроект в інтересах засуджених / фото УНІАН

Кабінет міністрів схвалив проект закону Про відновлення прав засуджених у зв'язку з неналежними умовами утримання під вартою. Документ дозволить скорочувати засудженим терміни ув'язнення. 

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний документ "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу про заходи, спрямовані на відновлення прав засуджених та осіб, взятих під варту, у зв'язку з неналежними умовами утримання" узгоджений на засіданні уряду.

Рішення прийнято без обговорення.

Відео дня

Читайте також"Розходяться, як гарячі пиріжки": міністр юстиції похизувався успішним продажем у язниці у Львові

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, документом пропонується встановити компенсаційні заходи у разі неналежних умов утримання під вартою.

У разі встановлення такого факту передбачається ,що"строк покарання, після якого може бути застосовано умовно-дострокове звільнення може бути скорочений на строк, протягом якого особу тримали в неналежних умовах (зміни до статті 81 КК)".

У березні міністр юстиції Денис Малюська показав знімки однієї з камер Київського СІЗО - на них зображений інтер'єр до і після ремонту. 

На знімках Малюськи можна бачити, що камера на 20 осіб перебувала в абсолютно аварійному стані. Користувачі в коментарях висловлювали подив з приводу того, що там дійсно жили люди.