Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні / фото УНІАН

У Державній прикордонній службі України заявляють, що не отримували жодних рішень про обмеження пропуску на кордоні з Польщею з 15 червня.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, у мережі шириться інформація про намір українською стороною з 15 червня закрити пункти пропуску на кордоні з Республікою Польща.

«Зокрема деякі інтернет-видання опублікували «новину», з посиланням на лист Спілки фруктовиробників Польщі до органів влади цієї країни, начебто українська сторона закриває пропуск на кордоні з Польщею з 15 червня», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТри роки безвізу: прикордонники розкрили статистику поїздок українців до ЄС

У відомстві заявили, що Держприкордонслужба не отримувала жодних рішень вищих органів влади (в компетенцію яких входить прийняття таких рішень) щодо необхідності припинення чи обмеження пропуску.

«Навпаки, з 20 травня (розпорядженням уряду від 20.05.2020 № 589-р) українська влада прийняла додаткове рішення про поновлення роботи низки пунктів пропуску на додачу до тих, що функціонували, в тому числі: на кордоні з Польщею - 6, Словаччиною - 2, Угорщиною - 4, Румунією - 7 та Молдовою - 46, для морського сполучення - 1», - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначають,що на даний час функціонує більше 170 пунктів пропуску з різними видами сполучення. «Для прикладу, на кордоні з Польщею сьогодні функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення: «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Хребенне» та «Ягодин - Дорохуськ», а також пункт пропуску «Шегині-Медика» - для пішохідного сполучення», - йдеться у повідомленні.

При цьому у відомстві наголосили, що деякі інші пункти пропуску, «відкриті з українського боку, не функціонують через обмеження, введені суміжною стороною».

Держприкордонслужба України зазначає, що готова розпочати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску «Смільниця-Кросценко», «Угринів-Долгобичів», «Грушів-Будомеж» та «Устилуг-Зосин» одразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск.