З поширення коронавірусу пастор почав підтримувати українців, які опинилися в скруті через епідемію / t.me/virus_stories

Українець Андрій Хлопков після переїзду до Польщі відкрив свою будівельну компанію і працевлаштовує земляків, які залишилися у сусідній країні без роботи через пандемію.

Про це йдеться у Telegram-каналі Вірусні історії.

З поширення коронавірусу пастор почав підтримувати українців, які опинилися в скруті через епідемію. У своїй соціальній мережі він розмістив пост, в якому запропонував допомогу продуктами тим, хто втратив роботу.

Відео дня

Читайте такожСуд зупинив рішення Черкаської міськради про послаблення карантину в місті

Але пізніше Андрій зрозумів, що не зможе самостійно допомогти всім, бо таких людей виявилося дуже багато. Тому пастор вирішив створити спільноту в Facebook і закликати допомагати тим, хто в скруті, грошима, часом та ресурсами. Люди на запит відгукнулися.

«Якось проїжджав повз гуртожиток Краківської академії і подумав: а як там наші студенти поживають? Підходжу до гуртожитку, питаю: “Хто тут є з України?”, а у відповідь багато голосів. Запитав студентів, чи є в них кошти на їжу, й отримав відповідь, що дівчата та хлопці перебиваються з хліба на воду», - поділився пастор.

Невдовзі студентам зібрали та привезли продуктів на 900 злотих.

Окрім цього, Хлопков намагається допомагати українцям й з роботою. Наприклад, влаштовує їх на свою будівельну фірму. Про пастора, який допомагає людям, дізнався весь Краків, після цього до нього почали звертатися за допомогою й мешканці інших міст.

Як повідомляв УНІАН, у Запоріжжі волонтери закупили продуктові набори для пенсіонерів та людей з інвалідністю.