Термін дії запобіжного заходу - 60 діб / фото УНІАН

Сьогодні слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до першого заступника директора ДП "Морський торговельний порт "Южний" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 21 мільйона 20 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба ВАКС.

Строк дії запобіжного заходу – 60 діб, який рахується від дня затримання, 27 жовтня.

Відео дня

"У разі внесення застави на підозрюваного також покладаються процесуальні обов’язки. Зокрема, він зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет). Він також повинен здати до відповідних органів державної влади паспорти та інші документи, які дають право на в'їзд та виїзд із території України", - повідомили в суді.

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – до 26 грудня включно.

За інформацією джерела УНІАН у правоохоронних органах, йдеться про Романа Інде.

Читайте такожСБУ блокувала масштабну контрабанду текстилю, який продавали на ринку "7-й кілометр" в Одесі

Корупція в порту "Південний": Що було раніше

  • 27 жовтня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП викрили 11 осіб на організації корупційної схеми закупівлі товарів, через реалізацію якої порт "Южний" зазнав понад 47 млн грн збитків впродовж 2017-2018 років. Загалом слідство зафіксувало 29 протиправних тендерів.
  • Серед організаторів схеми – чинні та колишні посадовці ДП "МТП "Южний". Зокрема, йдеться про одного з заступників директора порту, екс-заступника директора, сімох колишніх директорів комерційних компаній та двох співробітниць комерційних компаній.
  • Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
  • Посадовців державного підприємства затримано.
  • Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з осені 2017 року.