'Ми відбудуємо все': гендиректор 'Метінвесту' розповів про долю меткомбінатів у Маріуполі

"Метінвест" збирається відновити свої металургійні комбінати в Маріуполі та інші підприємства, що постраждали в результаті повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну.

Про це йдеться в привітанні генерального директора групи "Метінвест" Юрія Риженкова з нагоди її 16-річчя. 

"Попри складні умови, підприємства компанії працюють. Після місяця вимушеної зупинки ми змогли відновити роботу заводів у Запоріжжі. Наші співробітники в Кам’янському, Покровську, Запоріжжі, Кривому Розі стійко тримаються в найтяжчі моменти – дякую кожному, хто зараз підтримує стабільне виробництво заради мирного майбутнього. Вірю, що після перемоги наші підприємства в Авдіївці та Маріуполі працюватимуть. Ми відновимо комбінати, і незламна фортеця "Азовсталь" знову випускатиме високоякісну сталь", – заявив Риженков.

Відео дня

Гендиректор "Метінвесту" нагадав, що з початком війни в Україні компанія спрямувала на допомогу державі всі свої ресурси, зокрема, виділивши уже 1,5 мільярда гривень на підтримку країни та приєднавшись до низки гуманітарних проектів.

"Ми робимо все для посилення обороноздатності України. Опанували виробництво спецсталі для бронежилетів, і тепер вона захищає воїнів на передовій. Разом із закупленими за кордоном кількість бронежилетів від "Метінвесту" сягатиме понад 100 тисяч. Надаємо Збройним силам України захисні каски, дрони, тепловізори, автотранспорт, пальне, ліки та медичні вироби. Виготовили десятки тисяч протитанкових їжаків і бастіонів для укріплення міст. Усе це стало можливим завдяки нашій команді. Спеціалістам, які виходили на робочі зміни, волонтерам соціальних проектів, співробітникам, які боронять незалежність нашої держави. Кожен із вас – герой, вартий поваги та безмежної подяки", – йдеться в привітанні Риженкова.

Водночас він констатував, що чимало працівників "Метінвету" постраждали від війни, і пообіцяв, що компанія не залишить їх наодинці з бідою і допоможе пережити жахіття війни. Зокрема, "Метінвест" вже створив Центри реабілітації та реінтеграції, щоб співробітники-переселенці могли отримати медичну та психологічну допомогу, а також знайти нове місце роботи й житло.

"Настане час, і ми обов’язково відбудуємо все, що було зруйновано. Так, попереду нас чекає багато роботи. Але ми знаємо, для чого працюватимемо – заради щасливого життя в мирних містах, в успішній незалежній країні", – додав гендиректор "Метінвесту".

Нагадаємо, місто Маріуполь Донецької області, де розташовані два найбільші меткомбінату групи "Метінвест" – "Азовсталь" та Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча – було повністю зруйноване російськими окупантами за три з половиною місяці війни. Наразі місто перебуває під тимчасовою окупацією.