Діанов після повернення з полону / фото СБУ

Донька морпіха з "Азовсталі" Михайла Діанова Катерина розповіла про непростий період участі батька в обороні Маруполя після початку повномасштабного вторгнення РФ.

В інтерв'ю "24 каналу" дівчина згадала перший день масштабного вторгнення Росії. Тоді вона одразу написала батьку, який на той час перебував на фронті.

"Тато відписав через пів години – годину. Сказав, що все нормально, що він перебуває у Маріуполі, вони відсувають лінію фронту ближче вже до Сходу. Жодного "двохсотого", жодного "трьохсотого" нема. Все добре", - поділилася Катерина.

Та згодом він почав часто зникати з мережі, пишучи лиш короткі повідомлення "живий". Й так тривало довгий час.

Донька морпіха зізналася, що дізналася про складну ситуацію в Маріуполі лиш з новин, адже зв'язку з батьком було обмаль.

"Коли він потрапив на "Азовсталь", то зв'язок був раз чи два. На декілька секунд. Як я вже казала, просто було неймовірно почути його голос. Він не просто написав, він подзвонив. І це була така коротка мить. Я зрозуміла, що він живий. На той час я вже знала, що його поранили. Потім, коли їх вже вивели з "Азовсталі", зв'язку не було. До його звільнення", - розповіла Катерина.

Хто такий Михайло Діанов з "Азовсталі"

Старший сержант 36 ОБрМП ЗСУ Михайло Діанов був серед тих, кого росіяни взяли в облогу на "Азовсталі" в Маріуполі.

Його було повернуто з полону у вересні 2022 року.  Крім цього, були звільнені п'ятеро командирів ("Азова" – Денис "Редис" Прокопенко, Святослав "Калина" Пономар, Олег Хоменко, 36-ї бригади – Сергій "Волина" Волинський, і 12-ї бригади НГУ – Денис Шлега). Вони перебуватимуть під особистою протекцією президента Туреччини на час до кінця війни.

Чоловік також був серед тих, кого окупанти тримали в колонії в окупованій Оленівці Донецької області, по якій росіяни завдали удару. 

За час перебування на "Азовсталі" та в російському полоні (особливо останньому) чоловік змінився до невпізнаваності - він критично схуд, втративши 40 кг.

Такий вигляд мав Михайло Діанов на "Азовсталі"

Діанов під час оборони Маріуполя на "Азовсталі" / фото t.me/polkazov

Такий вигляд мав морпіх після повернення з полону

Це фото Діанова після повернення з полону вразило весь світ / фото facebook.com/ Віолетта Кіртока

Вас також можуть зацікавити новини: