Представники ТЦК зайшли до будинку чоловіка / скріншот

Днями в мережі стало вірусним відео, на якому представники ТЦК увірвалися до будинку військовозобов'язаного у Хмельницькій області. Тож юрист Ростислав Кравець пояснив, чи законні такі дії.

За законом, коментує ситуацію правник, представники військкоматів не мали права заходити до будинку. Такі дії дозволено лише за рішенням суду, повідомив Кравець у коментарі ТСН.ua.

"Їхні (представників ТЦК, - УНІАН.) дії можна розцінювати як незаконне проникнення до житла", - каже адвокат.

За його словами, лише правоохоронці можуть проникати до житла без рішення суду, але лише у випадках після виклику чи коли вони бачать загрозу чиємусь життю.

Тобто у згаданому вище випадку йдеться про перевищення влади та службових повноважень. Тож, каже Кравець, цей військовозобов'язаний, до чийого житла увірвалися представники ТЦК, може звернутися до правоохоронних органів із заявою.

Скандал з Хмельницьким обласним ТЦК

Раніше в мережу "злили" відео, як працівники військкомату увірвалися в приватний будинок у Деражні. Представники ТЦК заявили, що нібито мають право так поводитися, що вкрай обурило військовозобов'язаного чоловіка.  Останній спробував вигнати воєнкомів, які почали погрожувати йому "зламати ногу".

Після розголосу на цю ситуацію відреагували у Хмельницькому обласному ТЦК. Там заявили, що призначено службову перевірку, за результатами якої буде ухвалено рішення.

Вас також можуть зацікавити новини: