Боєць Олександр Ябчанка висловився про мобілізацію жінок / Генштаб ЗСУ

У ЗМІ зʼявилася інформація щодо необхідності готуватися до можливої мобілізації жінок в Україні. Старший лейтенант та боєць роти "Гонор" 1-го окремого батальйону "Вовки Да Вінчі" Олександр Ябчанка висловив свою думку з цього приводу.

В ефірі телеканалу "Київ24" він наголосив, що ухвалення рішення щодо мобілізації є правом жінок. Якщо людина має таке бажання, то вона має право це робити.

Проте, за його словами, усе ж є професії на фронті, які краще роблять чоловіки.

Відео дня

"На мою субʼєктивну думку, хай на мене не гніваються жінки, все ж таки я би волів, аби штурмові дії робили чоловіки. Я би волів, щоб дії, які більше повʼязані з ризиком для життя, робили тільки чоловіки. Але поза сумнівом, я не просто "за", я пишаюся тим, що у війську є жінки. Я пишаюся тим, які це жінки і як вони виконують свою роботу", – сказав він.

Мобілізація жінок в Україні: що передувало

Радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор'єва в інтервʼю виданню The Times заявила, що Україна має ухвалити політику призову жінок на військову службу за ізраїльським зразком та готуватися до того, що найближчими роками доведеться проводити і мобілізацію жінок. 

Згодом на цю інформацію відреагували в Центр протидії дезінформації РНБО. Там наголосили, що питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному і жоден закон не передбачає мобілізації жінок. 

Варто зазначити, що раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що що не підпише закон у випадку його ухвалення Верховною Радою, якщо там буде йтися про мобілізацію жінок. 

Вас також можуть зацікавити новини: