У Київській області електропостачання відновлене у 506 населених пунктах для понад 297 000 споживачів. Щодо газопостачання, то в Ірпені газ подається 41% абонентів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"В області відновлено рух 16 тимчасовими переправами. Прибрано 258 км вулиць Ірпеня, Бучі, Бородянки, Гостомеля, Ворзеля, Горенки, Макарова та Озер. Продовжується будівництво тимчасової переправи на трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський", – описав він стан справ на Київщині.

Відео дня

Говорячи про Харківщину, заступник керівника ОП додав, що в цьому регіоні комунальні служби працюють в режимі 24/7, щоб відновити пошкоджену інфраструктуру.

"В Харкові відновлено газопостачання у 32 квартирах. В 7 районах міста зроблено 84 закриття контурів та вікон, 15 ремонтів покрівель", – зазначив він.

За словами чиновника, в селі Мала Рогань проведено частину робіт з локалізації пошкоджень газорозподільних систем, а у селищі Рогань та місті Дергачі заживлено 50 споживачів.

Також у Чугуєві проведено ремонт мереж водопостачання на вулиці Фортечний узвіз.

Крім того, в усіх районах Харкова йде санітарне очищення території, а на дорогах області проводиться ліквідація ямковості гарячим асфальтобетоном та струменевим методом.

Тим часом на Сумщині частково реставровано унікальну пам'ятку архітектури – садибу Круглий двір.

В області прибирають місто Тростянець, проводять відновлювальні роботи з газопостачання в Охтирці, Тростянці та Великописарівській територіальній громаді.

"В селі Пересипки проведено внутрішні роботи та зовнішнє фарбування адмінбудівлі, відновлюються асфальтові доріжки. В селах Князівка, Сахарове, Бояро-Лежачі та Манухівка упорядковано території, що зазнали пошкоджень внаслідок воєнних дій", – проінформував Тимошенко.

Раніше заступник керівника ОП також зазначив, що на Чернігівщині триває відновлення тимчасових переправ замість мостів, зруйнованих російськими окупантами.