"За" проголосували 30 місцевих депутатів / фото - міська територіальна громада Володимир-Волинська у Facebok

Міська рада Володимир-Волинського прийняла рішення про повернення історичної назви міста - Володимир. Проти перейменування одного з найдавніших міст, яке знаходиться у Волинській області, виступив лише один депутат.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Володимир В'ятрович.

"Міська рада Володимир-Волинського підтримала рішення про повернення місту історичної назви - Володимир, без причіпки, вигаданої росіянами", - написав він.

Відео дня

Також він додав відеозапис голосування за це питання. "За" проголосували 30 місцевих депутатів. "Проти" - 1. Всього в міськраді 34 депутати.

Читайте такожЗавдяки кому у світі знають про Україну: опубліковано рейтингЗгідно з процедурою, тепер рішення місцевої ради має своєю постановою затвердити Верховна Рада України.

Місто до 1911 року звалося Володимир. Потім до назви приєднали "Волинський", щоби відрізняти від російського міста Владимир-на-Клязьмі. 

Раніше УНІАН вже повідомляв, що у Харкові апеляційний суд вже втретє скасував перейменування проспекту Григоренка на Жукова. А у Запоріжжі площу Маяковського просять перейменувати на честь відомого актора гей-порно.

Також Вас можуть зацікавити новини: