20 жовтня 2021 року на Запорізькому залізорудному комбінаті (ЗЗРК) анонсовано старт масштабного проекту - будівництва Південного вентиляційного ствола № 2.

Уперше за 30 років незалежності України на цьому підприємстві втілять в життя таку масштабну ініціативу, на що спрямують 81,6 млн дол. За реалізацію проекту відповідає Corum Group (входить в ДТЕК Енерго). 

Реалізація цього вентиляційного проекту дозволить збільшити обсяги видобутку руди з нинішніх 0,5 млн тонн до 2 млн тонн, створити понад 1,5 тис. нових робочих місць, збільшити податкові відрахування до бюджетів всіх рівнів й сприяти розвитку економіки регіону й країни.

Відео дня

Дмитро Колєсніков, гендиректор ПРАТ "ЗЗРК" розповів, що реалізація цього проекту дозволить забезпечити стабільну роботу підприємства до 2055 року.

"Будівництво Південного вентиляційного ствола № 2 – це приклад націленої в майбутнє грамотної стратегії розвитку і чесного, взаємовигідного партнерства, результати якого будуть приносити плоди не одне десятиліття", - заявив Колєсніков.

Як зазначив Олександр Мироненко, гендиректор ПАТ "Запоріжсталь" групи "Метінвест", будівництво другого вентиляційного ствола забезпечить стабільно високе виробництво наших підприємств на довгі роки. "Інвестуючи в розвиток ЗЗРК, "Мінерфін", Метінвест і "Запоріжсталь" інвестують в українську економіку", - наголосив він.

Довідка. Запорізький залізорудний комбінат – одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України з підземного видобутку руди, воно забезпечує роботою майже 5 тисяч гірників. У 2020 році комбінат направив до бюджетів усіх рівнів понад 1,1 млрд гривень.