Що відбувається у Чернігові 31 березня / Facebook-сторінка Віталія Кадика

Розпочалась нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ситуація в Чернігові – трансляція нижче:

12:47 Олена Кондратюк: Є додаткова допомога для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

12:08 Загальні бойові втрати ворога за весь час війни.

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

11:30 Менська міська рада інформує.

У зв’язку із проведенням регламентних робіт на водозаборі, водопостачання по місту повною мірою буде відновлено після 18:00.

10:33 Ранкове відеозвернення голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

10:15 На Чернігівщині місцеві жителі радісно зустрічають наших визволителів.

09:37 1 квітня Станом на 01.04.2022 року аптеки ТОВ "Ліки України" працюють в Чернігові та області в залежності від ситуації на місцях. Інформація про роботу аптек оновлюватиметься протягом дня на сторінці фейсбук та на сайті ТОВ "Ліки України".

21:58 Повітряна тривога ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ! В укриття!

21:30 ЗСУ знищили ще одну колону бронетехніки окупантів у полях Чернігівщини (фото).

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

20:11 Стало відомо, що російські війська, які захопили Чорнобильську атомну електростанцію та всю Зону відчуження вирішили покинути небезпечну зону та місто Славутич. Двома колонами вони вирушили в бік українського кордону з Республікою Білорусь. 

19:24 Через бомбардування Чернігова пошкоджень зазнали майже всі водопровідно-насосні станції міста. Повністю зруйнований резервуар з чистою водою та інше обладнання.

Про це повідомляє пресслужба КП "Чернігівводоканал".

19:14 Верховна Рада України опублікувала інфографіку про податкові пільги для ФОПів.

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

18:39 Під Черніговом окупанти розстріляли автобуси з волонтерами: є загиблі та поранені. Детально у матеріалі УНІАН.

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

18:21 Міський "Колл-центр" нагадує вам, що звернення стосовно надання житлово-комунальних послуг та запитання щодо забезпечення життєдіяльності міста ви можете надіслати, зателефонувавши операторам "Колл-центру" за номерами.

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

15:18 Українські війська звільнили від російських окупантів села Слобода та Лукашівка, що розташовані біля Чернігова - ОК "Північ". Нині в селах триває розмінування від вибухонебезпечних предметів, які залишили по собі росіяни та роздача гуманітарної допомоги місцевим жителям.

14:50 На Чернігівщині заборонено збирати на брухт пошкоджену чи знищену військову техніку. Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус. На території області забороняється збирання, заготівля та здійснення операцій з металобрухтом, що утворився внаслідок знищення або пошкодження будь-якої військової техніки та її елементів. Це необхідно для кращого документування агресії та злочинів російських військ.

14:14 Поблизу Чернігова російські військові обстріляли колону з волонтерами, повідомив Антон Геращенко. За попередньою інформацією, одна волонтерка загинула, ще четверо отримали тяжкі поранення.  

12:17 ЗСУ ліквідували групу російських окупантів із підрозділів 7-ї військової бази. Це військові, які прибули воювати проти України із самопроголошеної республіки Абхазія.

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

11:38 Як будуть працювати аптеки 31 березня на Чернігівщині. Список тут

10:42 нформація від ДСНС у Чернігівській області станом на ранок 31 березня. За останню добу в області зареєстровано 11 пожеж, з них 7 — через обстріли російською армією населених пунктів (5 — житловий сектор, 1 — господарська будівля 1 — природний об’єкт). Всього з початку війни ліквідовано 430 пожеж, з яких 284 виникли через обстріли. Врятовано 46 людей, з них 10 дітей. За добу рятувальники 1 раз долучались до надання допомоги та виконання інших робіт (з початку війни — 97 разів). Група піротехніків ДСНС за добу 5 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвались (з початку війни виявлено та вилучено 127 вибухонебезпечних предметів). Через ураження об’єктів критичної інфраструктури та активні бойові дії у місті Чернігів відсутнє теплопостачання. Електро-, водо- та газопостачання здійснюється частково. Відновлювальні роботи здійснюються за можливості.

9:53 Акторка Наталка Денисенко і лідерка гурту "ОNUKA" стали амбасадорами фонду на підтримку Чернігова "Це моє місто" - рядки з пісні гурту "ONUKA" стали назвою благодійного фонду допомоги жителям і захисникам Чернігова, а сама співачка його амбасадором. Роботу фонду зосередили одразу на кількох напрямках, це збір грошей на закупівлю амуніції для військових, евакуації жителів Чернігівщини і гуманітарній допомозі. 

Головні новини Чернігова за 31 березня: хроніка війни у місті та області

9:25  Російські окупаційні війська вночі обстріляли Чернігів та інші міста області, попри заяви російської делегації про зменшення інтенсивності обстрілів на Київщині та Чернігівщині.

02:30 Найближчим часом очікується посилення вогневого впливу окупантів по українських підрозділах з метою забезпечення переміщення своїх військ, з подальшим завданням блокування міста Чернігів, повідомили у Генштабі.