Заборону щодо переміщення військовозобов'язаних в Україні "проштовхнули", з'ясував журналіст / фото ua.depositphotos.com

Рішення щодо запровадження заборони на переміщення військовозобов'язаних в Україні без дозволу територіального центру комплектування та соціальної підтримки "проштовхнуло" угруповання воєнкомів без адекватного опрацювання юристами, тому текст документа такий "кострубатий".

Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному сказали, що з документом все гаразд, і він його підписав, поділився в Telegram журналіст Юрій Романенко, посилаючись на відомості джерел з Генерального штабу ЗСУ. 

За його відомості, Залужного підставили його ж люди.

Відео дня

"...Підґрунтя скандалу виявилося дуже банальним. Близько місяця тому в Києві затримали співробітника ГШ, який у п'яному вигляді влаштував стрілянину в спальному районі столиці. Цей стрілець - головний юрист Генштабу, начальник юридичного управління. Після його зальоту в юруправлінні почався розбрід та хитання", - поділився Романенко.

Журналіст додав, що цим скористалося угруповання, яке лобіювало схему з порядком контролю військовозобов'язаних.

"Ця угруповання кадровиків - тобто військкомів - проштовхнуло документ без адекватної опрацювання юристами... Навіщо проштовхнуло здогадайтеся самі... Фактично через інтриги лобістів однієї схеми та недопрацювання апарату ГШ, де мали відфільтрувати косяки, перш ніж давати на підпис, виник вселенський скандал... тобто, головкома реально підставили його ж люди", - підкреслив Романенко.

Раніше УНІАН дізнався, що в Україні вирішили фактично обмежити свободу переміщення військовозобов'язаних - було розроблено порядок надання дозволів на виїзд за межі місця проживання

Потім у Генштабі ЗСУ повідомили, що військовозобов'язаним для виїзду за межі областей, в яких вони проживають, потрібно отримати дозволи в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Українці негативно відреагували на таке нововведення. ЗМІ дізналися, що президент Володимир Зеленський доручив скасувати таке рішення Генштабу

Пізніше Валерій Залужний заявив, що наказ, яким запроваджувалася заборона військовозобов'язаним залишати місце проживання без дозволу військкоматів, скасували та відправили на доопрацювання.

Вас також можуть зацікавити новини: