Поліція встановила особи підлітків, які познущалися над собакою / фото npu.gov.ua

У Львівській області поліцейські відкрили кримінальне провадження проти двох підлітків за фактом жорстокого поводження з твариною.

Читайте такожУ Львівській області підлітки запхали собаку в мішок і жорстоко побилиПро це повідомляється на сайті обласної поліції. Інформацію про факт побиття собаки правоохоронці виявили сьогодні в соцмережах, спочатку повідомлялося про смерть тварини.

"Правоохоронці розпочали за цим фактом перевірку. Невдовзі поліцейські встановили особи зловмисників – ними виявилися 16-річний хлопець та 14-річна дівчина, жителі Бродівського району", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що 23 грудня близько 17:00 на сміттєзвалищі неподалік одного з сіл району школяр помістив собаку в мішок і декілька разів вдарив тварину металевою трубою. Очевидцем події була його неповнолітня знайома.

Правоохоронці розшукали побитого собаку та доставили у ветеринарну лікарню, життю тварини нічого не загрожує.

За цим фактом дізнавачі Бродівського відділення поліції, за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу ("жорстоке поводження з тваринами").

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, дівчина знімала все, що відбувалося, на відео та сміялася.

Інші кримінальні новини