Олександр Свищев подарував Гарнізонному храму Львова цінну ікону Св. Миколая

У свято святого Миколая Чудотворця Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла у Львові отримав від мецената Олександра Свищева унікальні стародруки та ікону Святого Миколая початку XVII століття.

"Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла - важлива духовна святиня Львова. Це місце сили для українських військових. Хочеться, щоб храм був магнітом міста, куди із задоволенням будуть приходити туристи і львів'яни. І ікона, і старовинні видання, в яких згадується Гарнізонний храм, будуть розміщені в підземеллі, де кожен відвідувач зможе з оглянути і дізнатися багато цікавих фактів про історію святині", - розповів президент Федерації водного поло України, меценат Олександр Свищев.

Одна зі стародруків – настанови для чернечого життя "Квітник священноінока Авви Дорофея", виданий у Києво-Печерській лаврі в 1652 році.

Відео дня

Друга - "Восьмигласник" (богослужбова книга, що складається з чинопослідування вечірні, повечір'я, утрені і літургії) виданий в друкарні ставропігійного братства Михайлом Сльозкою в 1643-1644 рр.

На церемонії був присутній голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький. До передачі реліквій також долучився меценат Юрій Котик.

Олександр Свищев подарував Гарнізонному храму Львова цінну ікону Св. Миколая

"Ікона святого Миколая дійсно дуже цінна для нас - священнослужителів. Ми часто молимося саме святому Миколаю про здоров'я наших військовослужбовців і про мир в країні. Дякуємо меценатам Олександру Свищеву та Юрію Котику за такий чудовий сюрприз для храму в цей прекрасний день", - каже настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла о.Тарас Михальчук.