ОП: Київщина отримала 400 млн на перші ремонти, далі на черзі – відновлення будинків

Київська область отримала першу субвенцію – 400 мільйонів гривень – на відновлення пошкоджених російськими окупантами споруд.

Про це в ефірі марафону на телеканалі "Київ" розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. 

"Це вікна в домах, покрівлі, прибирання, дороги тощо. Для того, щоб в ті будівлі, які ще цілі, в яких треба просто, наприклад, вставити вікна, люди могли переїхати і проживати", – пояснив він.

Відео дня

Заступник керівника ОП додав, що питання відновлення електроенергії, водопостачання, Інтернет-покриття зараз вирішується. Наступним етапом має стати більш глобальний ремонт – відновлення будинків, які можна швидко відновити.

ОП: Київщина отримала 400 млн на перші ремонти, далі на черзі – відновлення будинків

Нагадаємо, що раніше Тимошенко наголошував: держава відшкодує втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій кожному громадянину – такою є позиція президента України Володимира Зеленського. 

Для отримання відшкодування треба залишити в застосунку Дія відповідну заяву: вибрати у розділі "Послуги" параграф "Пошкоджене майно" і залишити дані про себе та свою контактну інформацію. Заяву можна також подати фізично в ЦНАП. Після реєстрації повідомлення громадянам слід очікувати на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом.