Опитування Зеленського - хто заплатить за ідею президента, коментують в партії / president.gov.ua

Заступниця глави «Слуги народу» Євгенія Кравчук допустила, що за проведення опитування 25 жовтня президент Володимир Зеленський може заплатити з власної кишені.

Про це вона повідомила в ефірі Радіо Свобода.

Читайте такожКурсанти академії ДПСУ заявили про тиск керівництва через їхню скаргу на умови проживання в казармі

Відео дня

На запитання, чи може Зеленський сам профінансувати опитування, Кравчук відповіла: «Я не виключаю цей факт». При цьому вона додала, що на 99% знає ім’я людини, яка погодилась спонсорувати організацію опитування.

«Точно ці кошти (які підуть на опитування – ред.) будуть відображені в декларації, і вони будуть відповідати тим легальним доходам особи, яка заплатить», – зазначила Кравчук.

Людей, які погодилися викласти свої гроші за запитання Зеленського, політик назвала «волонтерами».

«… надрукувати п’ять мільйонів чорно-білих бюлетенів у вигляді формату А5 – це не є аж такі великі кошти. Сплачувати людям, які будуть здійснювати це опитування, не потрібно, бо це, очевидно, будуть волонтери», – сказала Кравчук.

Опитування від Зеленського: що відомо

  • 25 жовтня українцям поставлять п’ять запитань від президента Володимира Зеленського – того ж дня, коли відбудеться голосування за кандидатів у місцеві ради.
  • Офіс президента попередив, що опитування Зеленського не матиме прямих юридичних наслідків, а є лише проявом демократії в країні. На Банковій хочуть зрозуміти «первинні потреби суспільства».
  • У мережі громадськість розкритикувала ініціативу Зеленського і підготовлені запитання виборцям. Декотрі звинуватили президента у популізмі, на що той відповів, що кожен може запропонувати кращі питання.
  • 16 жовтня стало відомо, що про ідею Зеленського нічого не знають 40% українців.