Поліція перевіряє можливу причетність командування В/Ч до отруєння солдатів \ facebook.com/mvs.gov.ua

В Одеській області правоохоронці перевіряють можливу причетність командування військової частини до отруєння алкоголем трьох військовослужбовців, один з яких помер.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону України.

За попередніми даними, 30 грудня 2021 року командування організувало передноворічне святкування на території військової частини. Після цього троє військовослужбовців-контрактників прибули в гуртожиток, який знаходиться в передмісті Одеси, в стані сильного алкогольного сп'яніння. Через деякий час один з них був виявлений без свідомості, пізніше бригада швидкої медичної допомоги констатувала його смерть. Ще двоє солдатів були госпіталізовані у Військово-медичний клінічний центр Південного регіону України (Одеса) у важкому стані.

Відео дня

Читайте такожЗалишилося дві версії: у поліції Києва розповіли про розслідування смерті депутата Полякова

Зазначається, що за фактом смерті чоловіка розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"). Слідчі поліції та прокурори з'ясовують обставини трагедії, призначено низку судово-медичних експертиз, допитують свідків.

Також прокуратура почала провадження за фактом недбалого ставлення до служби посадовими особами військової частини ЗСУ в Одеській області (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу). Цю справу розслідують слідчі територіального управління ДБР, розташованого в Миколаєві.

У той же час, в соціальних мережах тиражується інформація про те, що нібито командир військової частини хотів "на спор" "перепити" підлеглих і відправив їх за алкоголем. Люди вважають, що спиртне було неякісним, так як отруєння було у чотирьох, включаючи командира, який фізично постраждав менше інших.

Як повідомляв УНІАН, 31 грудня 2021 року в соціальних мережах з'явилася інформація про двох військовослужбовців, які отруїлися алкоголем. НП сталася в селищі Радісне Біляївського району Одеської області. Як зазначалося, чоловік, 1992 року народження, госпіталізований.

Його товариш, 1998 року народження, помер, захлинувшись власною блювотою.