Скріншот

Кабінет Міністрів підтримав рішення, ініційоване Міністерством внутрішніх справ, про обмеження на відвідування іноземцями Умані під час святкування Рош а-Шана в цьому році.

Про це повідомляється на сайті МВС, яке запропонувало ввести технічні обмеження на відвідування міста іноземцями.

У зв'язку з цим керівник Об'єднаної єврейської общини України Міхаель Ткач дав ексклюзивний відеокоментар PavlovskyNews, в якому звернувся до громадськості. Міхаель Ткач закликав мера Умані Олександра Цебрія створити всі необхідні умови для проведення безпечного паломництва хасидів, які будуть відповідати технічним обмеженням, прийнятим урядом України.

При цьому керівник ОЄОУ акцентував увагу на тому, що брацлавські хасиди є релігійними людьми і будуть дотримуватися законів тієї країни, в якій вони знаходяться.

Арсен Аваков також повідомив, що МВС забезпечить всі технічні заходи для здійснення карантинних обмежень в Умані. Глава МВС висловив надію, що хасидські паломники сприймуть обмеження з розумінням.

"За нашою інформацією, паломництво заборонити вже не можна з технічних причин, оскільки в Умані вже присутні нечисленні паломники", - пише PavlovskyNews.