Смертельна ДТП сталася 9 листопада / фото поліції Закарпаття

У селищі Ясіня на Закарпатті через недогляд п’яної матері під колесами вантажівки "Урал" загинула півторарічна дівчинка. 

Як повідомляє поліція Закарпатської області, смертельна ДТП сталася 9 листопада. Наїзд на дитину скоїв 57-річний водій вантажівки "Урал", житель села Чорна Тиса. 

З’ясовуючи обставини аварії, правоохоронці опитали очевидців, переглянули відео з камер спостереження та з’ясували, що цією вулицею йшла 32-річна місцева жителька зі своєю півторарічною дитиною.

"Коли жінка відволіклася і перестала слідкувати за дитиною, дівчинка вийшла на проїжджу частину дороги, де потрапила під колеса вантажівки. Дитину з місця події госпіталізували до реанімації місцевої лікарні. Однак від отриманих травм вона померла", - йдеться у повідомленні поліції.

Водія освідували — за кермом чоловік перебував тверезий. А от матір дитини була у стані алкогольного сп’яніння. У її крові зафіксовано 1,7 проміле алкоголю.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвели до смерті потерпілої, відкрито кримінальне провадження. Водія затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Відносно матері дитини також розпочато кримінальне провадження. Її дії кваліфікували як злісне невиконання батьками обовʼязків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Жінці загрожує максимальне покарання – до 5 років позбавлення волі.

Інші випадки загибелі дітей в Україні

У серпні на Харківщині внаслідок удару струмом від обірваного дрота загинув 14-річний хлопець. Як з’ясувалося, він з друзями прийшов купатися на ставок. Поруч висів обірваний дріт, за який і взявся руками загиблий.

Також на Харківщині загинула 11-річна дівчинка внаслідок вибуху планшета. Пристрій, який перебував на зарядці, вибухнув у неї в руках. 

Вас також можуть зацікавити новини: