У ДПСУ пояснили особливості перетину кордону для чоловіків з івалідністю/ фото dpsu.gov.ua

У Адміністрації Держприкордонслужби пояснили, за яких умов можуть перетинати кордон чоловіки з інвалідністю та на що при цьому варто звернути увагу.

Як пише видання Sud.ua, у ДПСУ розповіли, чи достатньо чоловіку призовного віку мати при собі пенсійне посвідчення особи з інвалідністю першої чи другої групи для перетину кордону України, та чи необхідно, крім пенсійного посвідчення особи з інвалідністю першої чи другої групи, надати інші додаткові документи, які підтверджують відповідний статус.

Так, зазначається, що право на перетин державного кордону мають право особи з інвалідністю за наявності посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, у яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Відео дня

Водночас у повідомленні наголошується, що рішення про надання дозволу на перетин державного приймається безпосередньо в пункті пропуску відповідно до вимог законодавства, та "після вивчення документів, що підтверджують наявність (відсутність) підстав для надання такого дозволу".

Отже, остаточне рішення залишається за уповноваженою особою Держприкордонслужби, яка має спочатку вивчити відповідні документи особи.

Перетин держкордону

Раніше у ДПСУ зазначали, що останнім часом фіксується збільшення спроб використання чоловіками підробних документів, тому на кордоні наразі посилилися перевірки документів.

Вас також можуть зацікавити новини: