"Путін явно розраховував на бліцкриг. Не вийшло": ветеран про ситуацію на фронті / фото УНІАН

О 05:00 за київським часом, 24 лютого, війська Російської Федерації вторглися на територію України. Згідно зі свіжими даними, бої ведуться практично по всьому периметру кордонів з РФ. Про ситуацію на фронті в коментарі УНІАН розповів Павло Сухань, ветеран, майор запасу морської піхоти. Він вважає, що Путін хотів провести бліцкриг, але його план провалився. Тепер президент РФ заявляє про готовність вести переговори з владою України. А сторона, яка перемагає у війні, зазвичай себе так не веде.

У коментарі Павла Суханя сказано: "Зідзвонювався з морпіхами під Маріуполем — все нормально. Тримаємося. Вони спробували прорватися під Павлополем, але відкотилися. Зона ООС залишається стабільною, її не ламають".

"Путін явно розраховував на бліцкриг. Не вийшло. І конкретно не вийшло, — продовжив Павло Сухань. — А чим довше триватиме війна, тим буде гірше ставлення до його військ. І той, хто виграє війну, не пропонує переговори. Від кожного залежить результат війни. Ветерани повинні повернутися в стрій, програмісти — ламати їх сайти, кожен повинен боротися на своєму фронті".

Оголошення Росією повномасштабної війни проти України

  • Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну, в ряді міст пролунали вибухи.
  • Згодом президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.
  • Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України в районі Харкова.
  • Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона напала на нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об'єкти, в першу чергу системи управління, авіабази, частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.
  • До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" і "ДНР". РФ також вирішила ввести в псевдореспубліку своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.
  • Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу.

Вас також можуть зацікавити новини: