Марущенко публікує дані про ЗСУ

OSINT-дослідники ідентифікували адміна російського Телеграм-каналу, в якому публікували інформацію про місця розташувань укріплень та інших інженерних споруд ЗСУ.

Як повідомлять "OSINT Бджоли", також адмін ресурсу займався публікацією даних українців, які ремонтують дрони, навчають польотів, виготовляють антени для телекомунікацій та поставляють комплектуючі. 

Зазначається, що ім'я адміністратора - Марущенко Андрій Миколайович, 1958 року народження, який мешкає у російському Владивостоці. Але найцікавіша одна деталь, на яку звернули увагу розслідувачі "OSINT Бджоли":

Відео дня

"Має родичів в Україні – бабуся родом з Житомирської області". 

Росіянин 'зливав' у мережу дані про ЗСУ, у його біографії знайшли цікаву деталь (фото)

Колаборанти в Україні

Торік у березні Рада запровадила поняття "колабораціонізм", також було запроваджено покарання за публічне заперечення збройної агресії РФ проти України, підтримку рішень Росії.

У статті 111-1 Кримінального кодексу про "колабораційну діяльність" детально розписано, які категорії громадян можуть вважатись колаборантами. 

Так, раніше Служба безпеки України викрила голову Полтавського районного суду, яку ФСБ завербувала для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: