Мер Мелітополя назвав відсоток жителів Запорізької області, які голосували на "референдумі" / УНІАН, Олександр Прилепа

Офіційна влада Запорізької області назвала число жителів, які проголосували на фейковому "референдумі" РФ. Тільки 0,5% жителів окупованих районів взяли участь.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у своєму Telegram-каналі.

"Жодна цивілізована держава не визнає ні проведення, ні результати фейкового "голосування". Український уряд продовжить виплачувати жителям тимчасово окупованих територій пенсії, зарплати бюджетникам і забезпечувати всі соціальні гарантії", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому Федоров зазначив, що вже відомі прізвища всіх колаборантів, тому ніхто не піде від відповідальності.

"Упевнений, що наші героїчні військові звільнять всі тимчасово окуповані території Запорізької та інших областей. У тому числі і Мелітополь, ключ до деокупації півдня України", - підсумував мер Мелітополя.

Російські "референдуми" в Україні - що відомо

23-27 вересня окупанти проводили на захоплених частинах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей псевдореферендуми з метою приєднання до Россим

Країни G7 і Євросоюз заявили, що введуть санкції проти РФ за організацію псевдореферендумів на тимчасово окупованій українській території. У свою чергу президент США Джо Байден також пообіцяв ввести серйозні антиросійські санкції у відповідь на проведення окупантами так званих "референдумів".

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна очікує максимально жорсткої реакції міжнародних партнерів на окупаційні псевдореферендуми.

У свою чергу російські ЗМІ повідомили, що "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України пройдуть за тією ж схемою як і в Криму в 2014 році.

Вас також можуть зацікавити новини: