На Херсонщині окупанти забороняють дітям навчатися онлайн в українських школах / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти забороняють дітям навчатися в українських школах. В одній з громад Херсонської області росіяни проводять побудинкові перевірки.

За словами голови Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, у тимчасово окупованій Мирненській громаді загарбники вриваються до домівок українців, у яких є діти шкільного віку.

"Окупанти ламали закриті хвіртки, щоб увійти у двір, і вибивали двері в будинки. Таким чином, вони перевіряли, чи не навчаються діти онлайн за допомогою гаджетів в українських школах", - написав Янушевич у Telegram.

Відео дня

Ситуація в Херсонській області - що відомо

Збройні Сили України в кінці літа пішли в контрнаступ, в тому числі і в Херсонській області. До кінця жовтня українські воїни звільнили понад 80 населених пунктів, а 11 листопада в Херсон зайшли українські спецпідрозділи

У Міністерстві оборони Великобританії повідомили, що російські загарбники досить впорядковано відступали, але кинули десятки одиниць техніки. Вони її пошкодили, щоб вона не дісталася українським військовим.

У послденіе дні росіяни почали обстрілювати Хероснскую область. Так, окупанти вдарили по гуманітарному пункту в Білозерці, в результаті поранення отримали п'ятеро людей.

Вас також можуть зацікавити новини: