З 21 жовтня в Україні діють нові правила пасажирських перевезень / ілюстрація REUTERS

Пасажири приміських потягів не повинні пред’являти довідки про вакцинацію або тестування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський нагадав на брифінгу з нагоди набуття чинності новими правилами перевезень пасажирів.

"Нові правила не розповсюджуються на приміський рух, навіть якщо потяг перетинає декілька областей, наприклад, з Ніжина до Києва, ми це трактуємо як приміський рух, тому що немає технічної можливості налагоджувати контроль (наявності документів щодо тестування або вакцинації від COVID-19 – УНІАН). Тому ми розділяємо далеке сполучення: це "Інтерсіті" та нічні потяги, а все, що стосується приміського сполучення, то ми поки що фокусуємось на масковому режимі", – сказав Перцовський.

Нові правила перевезень в Україні

Нагадаємо, 11 жовтня Кабінет міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

Читайте такожПерший день COVID-обмежень у поїздах: як перевіряють пасажирів на вокзалі в Києві (фоторепортаж)З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" або "червоним" рівнем епідопасності дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу літака і пасажирів одного з цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, дія якої підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі з використанням мобільного додатку порталу "Дія";
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який дійсний 72 години.

Вакцинація в Україні

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 8 мільйонів 373 тисяч 550 людей. З них повністю імунізовані та отримали дві дози вакцини – 6 мільйонів 743 тисяч 615.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини