У Бровараз задержили учасників стрілянини / фото Антон Геращенко Facebook

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прокоментувала сьогоднішню стрілянину в Броварах. За її словами, подібні злочини викликані соціально-економічними причинами.

Про це вона сказала в ефірі каналу "Україна 24".

"Всі інциденти, які трапляються останнім часом в нашій країні, говорять про те, що в державі зростає рівень злочинності, і з цим правоохоронці повинні працювати дуже щільно і плідно. Але не слід забувати, що всі ці випадки - об'єктивна закономірність внаслідок тих процесів, які були закладені до цього. Ми бачимо останні два тижні страшні речі практично кожен день: у нас жінка проходить по Харкову зі страшною ношею, то на Житомирщині відбувається таке... Тому, звісно, як генпрокурор я буду на це реагувати", - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожСтрілянина у Броварах: у МВС розповіли, що саме не поділили порушники

Венедіктова повідомила, що в четвер буде координаційна рада з представниками правоохоронних органів, керівниками ДБР, МВС, СБУ, і там будуть ставитися конкретні питання і встановлюватися терміни і способи реагування

"Ми вже на сьогоднішній момент розуміємо мотиви, правоохоронці спрацювали дуже швидко. Правоохоронна система за фактом швидко реагує. Але про те, як буде далі, залежить від соціологічних, економічних обставин у державі. Тому, звичайно, треба працювати на попередження подібних випадків", - сказала вона.

Читайте такожСтрілянина у Броварах: всі подробиці розбірок у стилі "90-х" (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною через міжміські маршрутні перевезення.

Слідчі почали досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

За фактом було затримано більше двох десятків людей.