В ОП пообіцяли, що згодом РНБО поінформує про результати перевірки / фото УНІАН

В Офісі президента України кажуть, що зараз з'ясовуються обставини внесення до санкційного списку понад 100 осіб, яких нібито помилково зарахували до злодіїв у законі.

Про це в коментарі DW у суботу, 16 жовтня, повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Зокрема перевіряється, чи могли такі дії бути умисними.

Відео дня

Подоляк закликав "відмовитися від спекулятивних оцінок тих чи інших санкційних рішень". За його словами, під час підготовки зазначених матеріалів порушення допустили працівники міністерства внутрішніх справ, коли його очолював Арсен Аваков.  

"Наразі в повному обсязі встановлюються конкретні обставини того, як допускалися порушення і чи були вони умисними. Ця перевірка ще не завершилася", - сказав радник.

На інші запитання щодо обставин та можливих наслідків ситуації він не відповів, однак зазначив, що апарат РНБО проводить перевірку і згодом має поінформувати про її результати.

Читайте такожЄ народні депутати: Данілов повідомив про хід розслідування справ щодо держзрадиРНБО помилково внесла понад сто осіб до санкційних списків

15 жовтня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що 108 осіб були помилково внесені до санкційних списків контрабандистів і злодіїв у законі.

За словами Данілова, покарано 8 співробітників Міністерства внутрішніх справ, які були причетні до оформлення відповідних документів. Зокрема, частину з них звільнили з лав МВС, а двох людей перевели на нижчі посади.

Крім того, було ухвалено провести додаткову перевірку 9 осіб із вищезгаданих списків.

Вас також можуть зацікавити новини: