У міністерстві також підкреслили важливість правильного використання захисних маскок чи респіраторів / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали українцям, що всі учасники будь-яких масових заходів на відкритому повітрі повинні мати необхідні COVID-документи.

Про це йдеться у повідомленні відомства на офіційній сторінці у Facebook.

"Брати участь та організовувати будь-які масові заходи на відкритому повітрі можуть лише люди, які мають необхідні COVID-документи. Зокрема йдеться про фестивалі, концерти, ярмарки, виставки тощо", - зазначили у МОЗ.

Відео дня

Таким чином, всі учасники та організатори масового заходу повинні мати принаймні один з наступних документів

  • жовтий COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів);
  • зелений COVID-сертифікат (чинний 365 днів);
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів);
  • іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів);
  • негативний результат ПЛР або експрес-тест на визначення антигена (чинний 72 години);
  • сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

Читайте такожВ Україні "третя доза" не передбачатиме нового COVID-сертифікату - МОЗ"Будь-який із вказаних документів є підставою для участі у масовому заході на відкритому повітрі. Водночас документ про отримання однієї дози вакцини можна використовувати лише на жовтому рівні епіднебезпеки. На червоному рівні дозвіл на участь/організацію заходу на відкритому повітрі надає лише документ про отримання повного курсу вакцинації", - відзначили у МОЗ.

Також у відомстві нагадали, що територія проведення заходу має бути огороджена для контролю наявності COVID-документів в учасників заходу. Крім того, у міністерстві підкреслили важливість правильного використання захисних масок чи респіраторів – вони мають прикривати ніс та рот.

Нагадаємо, українці, які втретє вакцинуються від коронавірусу, можуть отримати нові COVID-сертифікати в додатку "Дія". За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, відомство вже готується до початку вакцинації бустерною дозою в Україні.

Він також анонсував наступні нововведення в "Дії" на лютий. Нині, каже міністр, багато часу займає робота з нарахування вакцинованим по тисячі гривень.

Вас можуть зацікавити новини: