Україна повернула важко поранену жінку, вивезену на захоплені території Херсонщини / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Україні вдалося повернути на підконтрольні території тяжко хвору літню жінку, яку незаконно вивезли на тимчасово захоплену частину Херсонщини. Її з кінця минулого року шукала дочка.

Про це розповіли в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на офіційній сторінці на Facebook. У грудні минулого року до відомства звернулася дівчина, яка розшукувала свою матір. Літня жінка опинилася на захопленій частині Херсонської області. Рашисти незаконно перемістили її в Генічеськ, незважаючи на важке поранення.

"У співпраці з волонтерською організацією "Допомагаємо виїхати" стареньку вдалося вивезти з тимчасово окупованого міста через територію росії та білорусі. Тяжкохвору жінку на кордоні з білоруссю забрала швидка допомога з міста Кривий Ріг. Саме у Кривому Розі на неї чекає дочка, яка, не втрачаючи надії, зробила все, щоб повернути свою маму", — сказано в повідомленні Мінреінтеграції.

Відео дня

Жінка продемонструвала приклад мужності і стійкості, підкреслили у відомстві. Вона погодилася покинути тимчасово окуповану територію, незважаючи на важкий стан.

Україна повертає своїх громадян

  • На Великдень вдалося провести великий обмін полоненими. Україна повернула 130 бійців, серед яких були військовослужбовці ЗСУ, прикордонники, нацгвардійці та співробітники ДССТ.
  • Станом на березень повідомлялося, що в цілому вдалося обміняти 2 тисячі солдатів. Однак на поточний момент статистика зросла.
  • В середині квітня Україна повернула тіла 82 українських бійців, які перебували на тимчасово окупованих територіях.

Вас також можуть зацікавити новини: