Україна увійшла до ще однієї програми НАТО / фото president.gov.ua

Україна стала учасником програми взаємосумісності (MIP) НАТО, яка займається реалізацією технічного співробітництва армій країн-членів Альянсу.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Як асоційований член MIP Україна отримає право спільно розробляти і вносити зміни в ключові стандарти НАТО про взаємодію систем бойового управління, а також суміжних стандартів.

Відео дня

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, в України є потужний ІТ-потенціал. Так, за підтримки Трастового фонду C4 Україна-НАТО і програми MIP внесений великий внесок у розвиток української системи моніторингу "Дельта", яка з 2016 року розробляється українськими військовими ІТ-фахівцями.

Україну вже сповістили про членство офіційними дипломатичними каналами. Також прапор держави буде включений в шаблон оформлення всіх документів програми MIP.

Як відомо, MIP - це програма технологічного співробітництва Збройних сил держав-членів НАТО. Вона створена на рівні національних розробників інформаційних систем бойового управління і прагне досягти інтероперабельності національних систем категорії C2IS.

Як раніше повідомляв УНІАН, Верховним Головнокомандувачем Об'єднаних сил НАТО у Європі з 1 липня став генерал армії США Крістофер Каволі, який спеціалізувався на Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: