Зазвичай у цей день в Одесі відбуваються масові акції \ omr.gov.ua

До Одеси для забезпечення карантинних заходів на травневі свята прибудуть додаткові сили з інших регіонів.

Читайте такожПодільськ на Одещині закривають на карантин через спалах COVID-19 (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Відео дня

Він зазначив, що скоро - травневі свята, а також річниця масових заворушень, які сталися в місті 2 травня 2014 року. Зазвичай у цей день в Одесі відбуваються масові акції - в центрі міста і на Куликовому полі, біля Будинку профспілок.

«Поліція в ці дні працюватиме в посиленому режимі. Будуть додаткові сили з інших областей України », - сказав Бех.

Він акцентував на тому, що під час карантину всі мирні зібрання заборонено, і 2 травня - не виняток.

«Щодо організаторів таких масових заходів (2 травня - УНІАН) будуть застосовані суворі заходи. Насамперед, це відкриття кримінальних проваджень... Стосовно учасників - за участь у масових зібраннях - складатимуться адміністративні протоколи», - сказав Бех.

Він також додав, що поминальні дні перенесено на червень, і акцентував, що в Одесі всі кладовища міста закрито, а біля кожного з них чергуватимуть екіпажі патрульної поліції.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня 2014 року в Одесі внаслідок масових заворушень за участі проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали більш як 200. Почалися сутички в центрі міста (на Грецькій площі), де було застрелено кількох людей, зокрема, представників «правого сектора».

Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Щорічно в Одесі 2 травня проходять масові акції, зокрема на Куликовому полі.