Українського моряка незаконно утримували на Шрі-Ланці \ фото mtwtu.org.ua

В Україну повернувся капітан судна Avant Garde Геннадій Гаврилов, якого майже п'ять років утримували на Шрі-Ланці за неправдивими звинуваченнями.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Twitter.

"Вітаю з поверненням додому українського капітана судна Avant Garde Гаврилова, якого з 2016 року утримували на Шрі-Ланці за безпідставними звинуваченнями. Дипломати були поруч і боролися за звільнення. Наприкінці травня суд нарешті його виправдав. Нині він вже в Одесі", - зазначив міністр.

Відео дня

В повідомленні Профспілки робітників морського транспорту України раніше йшлося, що у жовтні 2015 року судно Avant Garde перебувало на якорі поза територіальними водами Шрі-Ланки за вказівкою компанії-оператора судна. Капітан Гаврилов очікував дозволу на захід у порт, коли Avant Garde був затриманий шріланкійською владою і примусово заведений у територіальні води Шрі-Ланки. Судно було поставлено на стоянку в порту, а Гаврилов залишився на його борту як капітан.

Читайте такожПрокляття корупції. Чому українські моряки гинуть у Чорному морі

Через кілька місяців, 23 червня 2016 року, капітан Гаврилов був заарештований за незаконне ввезення зброї в країну. Відтоді йому не було дозволено залишати територію держави.

Вас також можуть зацікавити новини