У Вовчанську поліцейські-колаборанти втекли, кинувши свою російську форму / фото ДБР

У звільненому Вовчанську колаборанти з числа поліцейських втекли, кинувши російську форму. Слідчі ДБР під час обшуків у будинках зрадників знайшли символіку окупантів, пропагандистські газети та техніку.

Докази, знайдені в будинках зрадників / фото ДБР

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР встановили десять правоохоронців, які під час тимчасової окупації міста погодились працювати на ворога. Тікаючи, вони залишили по собі лише російську форму та амуніцію. У межах проведення стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області ДБР спільно з іншими правоохоронними органами продовжує встановлювати громадян, які вчинили злочини проти основ національної безпеки України", — сказано в офіційному повідомленні.

Відео дня
Докази, знайдені в будинках зрадників / фото ДБР

В рамках 16 обшуків в будинках зрадників слідчі знайшли форму поліції РФ, символіку окупантів, георгіївські стрічки, пропагандистські газети, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі і зброю, в тому числі незаконно вилучену у місцевого населення. Наразі тривають слідчі дії та готуються заходи щодо затримання колаборантів. Колишнім правоохоронцям повідомлять про підозру у державній зраді, яку здійснили в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Докази, знайдені в будинках зрадників / фото ДБР
Докази, знайдені в будинках зрадників / фото ДБР

Зрадники у Вовчанську: що відомо

  • Українські прикордонники 13 вересня офіційно підтвердили звільнення міста від рашистів. Після цього правоохоронці почали знаходити інформацію про колаборантів.
  • Наприкінці вересня поліція знайшла в будівлі колишньої окупаційної "адміністрації" у Вовчанську списки зрадників, які погодилися співпрацювати з ворогом. Серед документів також були зарплатні відомості та свідоцтва про вимагання "добровільних внесків".
  • Правоохоронці 30 вересня затримали місцевого жителя з прізвиськом "Чиж", відомого в кримінальних колах. Він допомагав російським окупантам під час захоплення міста: здавав адреси поліцейських, постачав пальне, продукти та будівельні матеріали.

Вас також можуть зацікавити новини: