Адвокат потерпілих у справі про вбивство Гаднзюк Євгенія Закревська / фото УНІАН

Офіс генерального прокурора "злив" справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила адвокат потерпілих по цій справі Євгенія Закревська.

За її словами, "тобто зроблять саме те, що вимагає від прокуратури вже тривалий час захист Мангера. Нарешті до них дослухались".

Відео дня

Як наголосила Закревська, не завершені слідчі дії, "навіть ті, по яких були задоволені клопотання потерпілих".

Вона зауважила, що кінцевий замовник злочину, голова Херсонської облради Владислав Мангер "так і не відсторонений від посади, а помічник-консультант депутата цієї облради Олексій Левін та колишній помічник народного депутата від «БПП» Ігор Павловський "так і не дають покази".

За словами Закревської, "лишилось ще три місяці слідства, коли можна збирати докази, проводити НСРД (негласні слідчі (розшукові) дії - УНІАН). Такого явного зливу навіть я не очікувала".

Читайте такожСБУ закінчила розслідування справи Гандзюк і назвала замовників її вбивства

Як повідомляв УНІАН, громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер і Павловський - колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

У січні 2020 року в Бургасі (Болгарія) правоохоронці затримали Левіна, який перебував у міжнародному розшуку. 16 березня Левіна екстрадували до України. 17 березня Печерський райсуд Києва ухвалив арештувати Левіна до 2 квітня.

25 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив терміни досудового слідства у справі Гандзюк до 29 липня.

Сьогодні, 27 квітня, в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування по справі та про встановлення кінцевого замовника цього злочину - Мангера.