Помешкання Кузьменко обшукали / УНІАН

Слідчі, які проводили обшуки в помешканні підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, вилучили, серед іншого, мисливську рушницю її цивільного чоловіка.

Самі обшуки завершилися після 11-ї години, повідомив "Громадському радіо" адвокат Кузьменко Тарас Безпалий.

Він уточнив, що обшуки розпочалися о шостій ранку й тривали понад п'ять годин.

Відео дня

"Шукали вибухівку, зброю, мобільні телефони, комп’ютери, ноутбуки. Фактично під час обшуку вилучили старі SIM-карти, стартові пакети та рушницю, яка належить цивільному чоловіку Юлії Кузьменко Петру Кияну. Вона з усіма дозволами та придбана у рамках закону", - розповів адвокат.

За словами адвоката, ухвала суду на обшук була видана ще 27 березня. "Ухвала діє протягом місяця. Думаю, тому саме зараз і прийшли, доки вона ще не втратила чинність", - вважає він.

Читайте такожГенпрокурор прокоментував перебіг розслідування справи Шеремета

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

1 квітня Печерський районний суд Києва до 30 травня продовжив арешт Юлії Кузьменко.