Багато проблем постраждалих сімей досі не вирішено / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Мешканці будинку на столичних Позняках, в якому влітку стався вибух, звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням взяти ситуацію під свій контроль.

Про це повідомила одна з постраждалих Марина Писаненко.

Вона зазначила, що багато проблем сорока постраждалих сімей навіть через три місяці залишилися невирішеними. За її словами, розв'язане питання «на рівні району», але експертизу причин вибуху ще не провели. Крім того, каже Писаненко, досі не встановлені винні у вибуху.

Постраждала додала, що будинок досі не укріплений, а постраждалі сім'ї не отримали свої речі, попри те, що влада обіцяла зробити це до початку опалювального сезону. Також виникли проблеми з новим житлом, бо права власності на нові квартири, видані офісом президента, мають тільки три сім'ї з 40.

"Виплата допомоги від КМДА можлива тільки після отримання права власності. Нам в черговий раз обіцяють... Пане президенте, візьміть нас під свій контроль», - сказала Писаненко.

Читайте такожВибух на Позняках: пошкоджений будинок хочуть розібрати ще до холодів

Вибух будинку на Позняках: всі подробиці

  • Вибух в десятиповерховому житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався 21 червня о 10:00. Був зруйнований четвертий, п'ятий, шостий, сьомий і восьмий поверхи одного з під'їздів. Без житла залишилися 125 осіб.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження.
  • Рятувальники дістали з-під завалів тіла п'яти осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991 року, 1967 та 1976 року.
  • 24 червня заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що потерпілим виплатять компенсацію від 50 до 100 тисяч гривень і забезпечать житлом, рівноцінним тому, що вони втратили.
  • 26 червня президент Володимир Зеленський видав 12 постраждалим сім'ям сертифікати на нові квартири. За його словами, решта 28 сімей отримають квартири протягом максимум півтора місяця.
  • 13 серпня в Офісі президента заявили, що всі сім'ї, які постраждали в результаті вибуху багатоповерхівки в Києві, отримали нові квартири.
  • Постраждалі заявляють, що напередодні трагедії відчували запах газу в будинку після того, як фахівці компанії "Київгаз" проводили перевірку лічильників.
  • В "Київгаз" повідомили, що в червні знімали лічильники в зазначеному будинку на планову перевірку. У компанії запевнили, що надали правоохоронним органам всю інформацію і документацію, необхідну для розслідування вибуху, і створили комісію для розслідування.