Український автогонщик і популярний блогер Олексій Мочанов проїхав по центральній Україні, оцінивши стан доріг і хід "Великого будівництва". Своїми враженнями він поділився у Facebook.

"Маршрут намалювався цікавий. Київ - Хорол - Решетилівка - Дніпро – Запоріжжя - Дніпро - Кривий Ріг - П'ятихатки - Кропивницький - Олександрія - Сміла - Кагарлик - Узин - Біла Церква - Сквира - Житомир - Київ", - розповів Мочанов.

Першою трасою стала швидкісна магістраль Київ - Бориспіль, де зараз за програмою президента Володимира Зеленського роблять ремонт.

Відео дня

"Чесно кажучи, був упевнений, що в обіцяні терміни не вкладуться, і з’явиться черговий довгобуд. Але зараз не сумніваюся, що до ювілейного 24 серпня дорогу здадуть не тільки по полотну, а й за всіма іншими параметрами (розмітка, навігація, освітлення)", - коментує він.

Трасу від Борисполя до Решетилівки, за словами Мочанова, можна назвати автобаном або хайвеєм. Єдине, що потрібно змінити - розворотні розв'язки в одному рівні з основною дорогою, де відбуваються найсерйозніші аварії. Також блогер радить змінити вказівники і зробити навігацію більш зрозумілою, за прикладом Німеччини.

"Від Решетилівки до каналу Дніпро-Донбас - ремонти. Суцільні. Будується реально якісний і швидкий шлях з траси Київ-Полтава на Дніпро. Поки пильно, брудно, шумно і нешвидко. Але темпи - передові, занедбаних ділянок немає, всюди техніка і люди в касках і жилетах, будівництво реально кипить", - розповів він.

В цілому, за словами Мочанова, "різниця між дорогами "Великого будівництва" й тими, куди воно ще не дісталось - разюча".

"Судячи з доріг Кіровоградської, Черкаської, Київської, Житомирської областей роботи ще за горизонт, по вуха і всім вистачить. Надовго", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у Вінницькій області створюють новий Ямпільський міст. Він з'єднає Україну з Молдовою і стане частиною маршруту Київ - Кишинів.