фото facebook.com/Virobnik.ua

Завод "ЕКО.ПАЛ", що займається виробництвом паливної гранули (пелета) із деревини хвойних порід, став учасником спільноти відкритих брендів "Виробник.ua", який дозволяє споживачам знаходити відповідальні бренди.

Завдяки новому відео, знятому для "Виробник.ua", можна дізнатися як на заводі "ЕКО.ПАЛ"  виробляють паливні пелети з деревини хвойних порід, які використовуються для опалення житлових будинків шляхом спалювання в котлах, печах і камінах.

Повідомляється, що такі екологічно чисті паливні матеріали з вмістом золи не більш 0,7%, мають у півтора рази вищу теплотворну здатність в порівнянні з дровами, а також передбачають можливість повної автоматизації системи опалювання екологічним та відновлювальним паливом. 

При цьому на заводі "ЕКО.ПАЛ", що розташований у Київській області, дотримуються умов праці відповідно до вимог європейських сертифікаційних органів. Зокрема, для безпеки працівники вдягнені в спеціальну уніформу, що включає в себе закрите взуття, штани, каску, окуляри, рукавички і беруші.

Деревна пелета ─ це один з небагатьох альтернативних видів палива. Для її виготовлення використовується 100% сосна з сертифікованих державних лісових господарств, які щороку проходять аудити.

Спочатку деревина у круглому вигляді подається навантажувачем на дробильну машину, де вона подрібнюються на тріску, яка далі переміщується у накопичувальну ємність. До неї додається також сертифікована тирса. Отримана сировина проходить попередній візуальний контроль та аналіз у лабораторії. 

Далі деревинна суміш рівномірно подається у сушильний барабан для процесу просушування та термічної обробки, що унеможливлює існування будь-яких шкідників та мікробів. Після, повітряним потоком вакуумної подачі, суха деревна маса переміщується у циклон. Там гаряче повітря і дим відділяються і видаляються через верх циклону по каналах, а чиста маса осідає і переміщується в молоткові дробарки для остаточного подрібнення.

Підготовлена подріблена маса вакуумною подачею потрапляє у прес-гранулятор для гранулювання деревинного наповнювача. Процес відбувається виключно за рахунок високого тиску у грануляторі та високої температури сировини, тобто  сировина на 100% складається з чистої деревини. Далі гаряча продукція транспортером подається в холодильник для охолодження до встановленої температури.

Пакування відбувається на сучасному пакувальному обладнанні із виробничою продуктивністю до 100 тон продукції на добу. Щоб контролювати якість продукції, кожній упаковці надається свій унікальний номер та дата виробництва.

Як йдеться у сюжеті, вся сировина ─ це повністю натуральна та екологічно чиста деревина, що підтверджується сертифікатами від постачальників та власними дослідженнями у спеціалізованих лабораторіях. До того ж, на виробництві дотримуються вимог по "чистоті" та декларації прихильності міжнародної некомерційної неурядової організації Forest Stewardship Council, метою якої є просування відповідального управління лісами в усьому світі.

Також виробництво має сертифікати ENplus class A1 та DINplus, європейської прозорої і незалежної схеми сертифікації деревних гранул.

Якість сировини контролюється в лабораторії на підприємстві. Зокрема, якість пелети та відповідність стандартам якості перевіряються на вологість, щільність, міцність, зольність, довжину, діаметр та інші технічні характеристики. Також додатково і досить регулярно проводяться тести в інших спеціальних лабораторіях: на калорійність, хімічний склад при горінні і радіологічний контроль.