В офіс президента прибули вищі ієрархи УПЦ МП / фото Facebook / УПЦ МП

Представники Української православної церкви Московського Патріархату в понеділок, 20 березня, прийшли до президента України Володимира Зеленського. Люди в чорному мають намір нібито "донести свою позицію".

"Члени священного Синоду Української православної церкви на чолі з блаженнішим Митрополитом Онуфрієм прибули до офісу президента України з метою донести до керівництва держави позицію Української православної церкви", - йдеться у повідомленні УПЦ МП у Facebook.

Один із них заявив, що ситуація навколо філії РПЦ в Україні є "порушенням конституційних прав українців", а також нібито підпадає під статтю про образу почуттів вірян.

Скандал навколо УПЦ МП - що відомо

Адміністрація заповідника "Києво-Печерська лавра" розірвала договір оренди зі Свято-Успенським монастирем УПЦ МП через недотримання умов угоди, в результаті священики повинні покинути всі приміщення до 29 березня.

Своєю чергою представники УПЦ МП заявили, що не побачили підстав для дострокового припинення дії договору, тому не підуть з Лаври. 

Пізніше з'явилося відеозвернення, де один зі священиків каже, що молилися за Зеленського, "щоб він Лавру не ображав", а в РНБО назвали цей ролик російською маніпуляцією. Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що представників Московського патріархату виселять з Києво-Печерської Лаври без застосування сили.

Вас також можуть зацікавити новини: